ChristenUnie Aalburg stelt vragen over aanrijtijden politie in Aalburg

ChristenUnie Aalburg stelt vragen over aanrijtijden politie in Aalburg

De ChristenUnie maakt zich zorgen over de aanrijtijden in Aalburg van de politie bij spoedmeldingen. Reden voor de fractie om schriftelijke vragen in te dienen over de recente cijfers bij het college van B&W

De afgelopen jaren is er meerdere keren door diverse fracties, waaronder die van de ChristenUnie, aandacht gevraagd voor de aanrijtijden in de gemeente Aalburg van de politie.

De politie was het afgelopen halfjaar 55 procent van de gevallen binnen een kwartier ter plaatse. Het streven is 90 procent. De aanrijtijden zijn, vergeleken met de rest van Brabant, hier het hoogst.

De verslechtering in aanrijtijden is teleurstellend en de ChristenUnie fractie maakt zich zorgen over de aanrijtijden. Zeker omdat het al meerdere jaren speelt.

Reden om de volgende schriftelijke vragen in te dienen bij het college van B & W ;

  1. Bent u bekend met de reactietijden bij spoedmeldingen van de politie voor de Gemeente Aalburg?
  2. Deelt u onze zorg dat het percentage (54%) dat op tijd komt opnieuw veel te ver onder de norm (90%) ligt?
  3. Wilt u deze zorg overbrengen aan de politie en in gesprek gaan om tot concrete oplossingen te komen?
  4. Op 1 januari zal Aalburg opgaan in de nieuwe gemeente Altena. De buurgemeenten Woudrichem en Werkendam scoren hoger, waardoor het probleem voor ‘Altena’  minder urgent lijkt, en de cijfers voor Aalburg niet meer inzichtelijk zullen zijn. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we ook het Aalburgse deel goed kunnen blijven monitoren en verbeteren, juist omdat het verschil op dit punt tussen de gemeenten zo groot is?

Check de aanvraag Schriftelijke_vragen_christenunie_aanrijtijden_politie

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: