Basisscholen van Altena krijgen middeleeuws bezoek

Basisscholen van Altena krijgen middeleeuws bezoek

Deze hele week krijgen de basisscholen van Altena middeleeuws bezoek. Het lesproject ‘Altena in de Middeleeuwen’. de Heeren van Altena doen in samenwerking met Cultuurpunt Altena de basisscholen van Altena aan om de leerlingen kennis te laten maken met de middeleeuwen. Het lesbezoek is onderdeel van de Slag om Altena, een middeleeuws festival dat op 14 & 15 Juli in Almkerk bij de golfbaan zal plaats vinden.

Aan de hand van een grote kist vol met voorwerpen en uitgedost in middeleeuwse kleding vertellen de Heeren van Altena aan de leerlingen hoe er geleefd werd in de middeleeuwen. Van bekers en middeleeuws bestek tot aan echte ridderhelmen en zwaarden, alles kunnen de kinderen aanraken en in het echt ervaren. Achter heel veel voorwerpen blijkt nog een interessant verhaal te zitten ook.

Ook zijn aan alle basisschool leerlingen gevraagd om hun eigen versie van het nieuwe wapenschild van Altena te bedenken en te tekenen. Vanaf begin Juli worden de mooiste tentoongesteld in de bibliotheek in Woudrichem. De enige echte winnaar zal zelfs omgetoverd worden tot een echt ridderschild die te zien is tijdens het middeleeuwse festival.

De Slag om Altena maakt deel uit van Altena Bruist, een combinatie van evenementen die het hele jaar door in Altena zullen plaatsvinden.

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
%d bloggers liken dit: