College Werkendam reageert op vragen over de Rijksstraatweg Sleeuwijk

College Werkendam reageert op vragen over de Rijksstraatweg Sleeuwijk

De Werkendamse CDA-fractie heeft met het indienen van schriftelijke vragen aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid en leefbaarheid op en rondom de Rijksstraatweg in Sleeuwijk(Werkendam). In de brief geef het CDA aan dat bewoners niet geïnformeerd worden, geen vooruitgang zien en zich niet serieus genomen voelen.  Het college van gemeente Werkendam heeft deze week hierop gereageerd.

Gemeenteraadslid van het CDA  Otto van Breugel reageert: ” Veel vragen van de bewoners zijn positief beantwoord. Zo wordt met dit project niet meer geschoven, worden noodzakelijke reparaties uitgevoerd en  behoort het aanbrengen van geluidsarm asfalt tot de mogelijkheden. Verder komt een onderzoek naar een aanpassing van de fietsoversteken van het Altena College wat extra veiligheid zal opleveren voor de schoolgaande jongeren. Fijn dat het nu voor de bewoners duidelijk is wat ze van de gemeente kunnen verwachten”.

Het college meldt dat bij controles door de politie, zowel opvallend als onopvallend, weinig hardrijders heeft kunnen betrappen op de Rijksstraatweg. Tevens meld ze dat de weg op de schop gaat, dat moet de geluidsoverlast verminderen waar omwonenden over klagen. De nieuwe asfaltlaag laat echter nog op zich wachten tot 2020. Het werk kan niet vervroegd worden, zoals verzocht was, stelt de gemeente Werkendam, omdat het werk gecombineerd wordt met werk aan de riolering. Dat heeft voorbereidingstijd nodig en zodoende kan het werk pas in 2020 starten

Klik op de link voor de volledige Raadsinformatiebrief inzake Rijksstraatweg

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: