Dag twee staking openbaar vervoer

Dag twee staking openbaar vervoer

Ook deze donderdag rijden er in streek waarschijnlijk weinig bussen. Het is de tweede dag dat buschauffeurs staken voor meer loon en langere pauzes.  De landelijke OV-staking die wordt georganiseerd door de vakbonden CNV en FNV. Zij gaan er vanuit dat de staking t/m vrijdag a.s., duurt. CNV heeft bericht dat zij zaterdag en zondag a.s. in ieder geval niet zullen staken. Vanuit FNV is dat nog onzeker.

Noord-Brabant
Afhankelijk van hoeveel chauffeurs hier gaan staken zullen de bussen in Brabant niet tot zeer beperkt rijden. Houd er rekening mee dat er vrijwel geen bussen rijden. We adviseren je alternatief vervoer te zoeken.

  • Lijn 305 rijdt zoveel als mogelijk op 28 en 29 juni

De Buurtbussen rijden volgens dienstregeling.

De Arriva OV-Servicewinkels in Breda, ’s-Hertogenbosch en Tilburg zijn geopend.

Gelderland
Trein
De regionale treinen in Achterhoek-Rivierenland rijden gewoon volgens dienstregeling. Het betreft de trajecten Apeldoorn-Zutphen, Zutphen-Winterswijk, Arnhem-Doetinchem, Arnhem-Winterswijk en Tiel-Arnhem.

Bus
De bussen in Achterhoek-Rivierenland rijden gewoon volgens dienstregeling. Echter alleen de bussen in en rondom Tiel hebben mogelijk rituitval en vertragingen. De lijnen 165 en 166 rijden wel, maar hierbij dien je rekening te houden met mogelijke verstoringen. Voor deze lijnen geldt dat er minstens een uur-dienstregeling wordt gereden en waar mogelijk een halfuur-dienstregeling. Voor de andere lijnen in Rivierenland (lijnen 42, 44, 45, 46,47 en 146) geldt dat het onzeker is met welke frequentie deze lijnen rijden, dit is afhankelijk van hoeveel chauffeurs hier gaan staken.

De Buurtbussen rijden volgens dienstregeling.