Eerste rollator streetrace Altena

Eerste rollator streetrace Altena

De Riethorst Stromenland nodigt mensen die lopen met een rollator uit om op woensdag 12 september 2018 deel te nemen aan de eerste rollator streetrace Altena. Dit evenement wordt gehouden op het parkeerterrein achter sportcentrum Het Verlaat in Almkerk. Alle inwoners van Het Land van Heusden en Altena kunnen meedoen. Inschrijven is mogelijk tot 2 september.

De rollatorloop is een wandeltocht van minimaal 500 meter over een speciaal uitgezet parcours. Het idee erachter is om mensen in beweging te krijgen die doorgaans door ouderdom, fysieke beperkingen of weinig sociale contacten veel binnen zitten. Deelnemers kunnen op ludieke wijze kennismaken maken (loop)hulpmiddelen.

Landelijk succes
In het voorjaar werd in Oosterhout ook al een rollatorrace georganiseerd. Deze race was zeer succesvol en kreeg landelijke aandacht van de media. Omdat ouderen aangaven zoveel plezier te hebben gehad, heeft De Riethorst Stromenland besloten ook in de gemeente Altena een rollatorrace op te zetten.

Organisator Ton Damen van De Riethorst Stromenland vertelt: “Met het evenement willen we ouderen zichtbaarder maken en in contact brengen met andere ouderen. Ook willen we hen op ludieke wijze aanzetten om meer te gaan bewegen en hun conditie en gezondheid te verbeteren. Sporten betekent dat je anderen ontmoet. Het kan dus je eenzaamheid doorbreken. In Oosterhout hebben we tijdens de rollatorrace gezien dat ook het aanmoedigen van sportbeleving dan wel competitiegevoel mensen erg goed doet.”

Gemeente Altena
De rollatorrace is een initiatief van zorgorganisatie De Riethorst Stromenland in samenwerking met ZorgpleinMaaswaarden en Het Verlaat Almkerk. Ook organisaties zoals Thebe en Stichting Trema zijn betrokken bij de eerste rollatorstreetrace.Zorgorganisatie De Riethorst Stromenland ziet in de rollatorrace een leuke manier om organisaties samen te brengen binnen de nieuwe gemeente Altena die vanaf 2019 van start gaat.

Start en finish
Het evenement vindt plaats tussen 11:00 en 16.00 uur. Deelnemers krijgen een een lunch en een aantal consumpties aangeboden van de organisatie. Het programma valt samen met een sponsorloop van de plaatselijke basisschool en BSO Hoppas.Tijdens het evenement is er verder een informatiemarkt en wordt gezorgd voor muzikale omlijsting. Meedoen is belangrijker dan winnen, het gaat vooral om het plezier. Indien nodig regelt de organisatie het vervoer van deelnemers van en naar de locatie.Deelname aan de rollatorrace is gratis. Ouderen doen mee op eigen risico. Deelnemers brengen hun eigen rollator mee.

Locatie
De Rollator Streefrace wordt gehouden op de parkeerplaats achter het sportcentrum Het Verlaat, ’t Verlaat 1, Almkerk tussen de zorglocaties Altenahove en Antonia. De locatie is direct bereikbaar vanuit deze zorglocaties en het sportcentrum en beschikt over overdekte accommodaties met kleedruimte en cateringfaciliteiten, toiletten en aangepaste toiletten. De parkeerplaatsen achter het sportcentrum zijn vanwege het evenement op 12 september autovrij en dus niet beschikbaar voor parkeren.

Inschrijven
Inschrijven kan via email: t.damen@drsn.nl. Vermeld duidelijk uw naam, adres, leeftijd en telefoonnummer. Heeft u een probleem met vervoer? Laat het ons weten. U kunt zich ook aanmelden via de receptie van Altenahove of op telefoonnummer: 0183-662700.

De Riethorst Stromenland levert zorg op 11 locaties en via wijkverpleging in West-Brabant met 1.400 medewerkers en 800 vrijwilligers.

Download hier de FLYER Rollator Streetrace

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: