Extra pompen vanaf de grote rivieren

Extra pompen vanaf de grote rivieren

Waterschap Rivierenland doet er alles aan om zo veel mogelijk water in het gebied te brengen en te houden. Op verschillende plekken plaatsen we daarvoor extra pompen. In het hele gebied maaien we de watergangen extra. We hebben wel te maken met een extreme en aanhoudende droogte. Daardoor kunnen er watertekorten ontstaan in de kleinere vertakkingen van het watersysteem. Hieronder een indruk van wat wij per regio doen om zo veel mogelijk water in het gebied te brengen en te houden.

Bommelerwaard
De Bommelerwaard krijgt water uit de Afgedamde Maas en de Maas. Om het water in de polder bij Poederoijen zo hoog mogelijk te houden, laten we voor het eerst sinds 1976 water uit de Afgedamde Maas het gebied in stromen. De gemalen bij Hedel en Kerkdriel draaien op volle toeren om zo veel mogelijk water aan te voeren. Op hoge gronden langs de rivierdijken in de buurt van Zuilichem en Gameren zakt het water weg door de lage rivierstand. We voeren hier extra water aan vanuit de lager gelegen polders.

Land van Altena
Het Land van Altena krijgt water uit de Maas en de Afgedamde Maas. Dat gebeurt bij Genderen, Peerenboom, Wijk en Aalburg en Woudrichem. Ook hier zakt het water op hoge gronden weg.

Land van Maas en Waal
Het Land van Maas en Waal krijgt water uit het Maas-Waalkanaal. Vanuit de Maas laten we extra water in het gebied, bijvoorbeeld via inlaatpunten bij Maasbommel en Alphen.

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: