Irritaties rondom communicatie afsluiting A27 tussen Hooipolder en knooppunt Gorinchem

Irritaties rondom communicatie afsluiting A27 tussen Hooipolder en knooppunt Gorinchem

Een poll over de communicatie van Rijkswaterstaat die door Otto van Breugel van het CDA Altena is gepost via zijn Facebookpagina, heeft al meer dan 200 reacties opgeleverd. De reden van de poll was dat het raadslid een aantal reacties heeft gekregen van inwoners in Altena die niet te spreken waren over de communicatie rond de afsluiting van de A27 door Rijkswaterstaat. Afgelopen weekend was de A27 tussen Hooipolder en knooppunt Gorinchem afgesloten.

In de poll kan een keuze worden gemaakt over de vraag: Hoe vindt u de communicatie door Rijkswaterstaat geregeld?

1. Prima duidelijk genoeg 53 %
2. Voor verbetering vatbaar 47 %

De uitkomst zegt mij eigenlijk genoeg wanneer je een dergelijke afsluiting goed en duidelijk communiceert dan heb je een uitkomst 15-85% en geen 47-53 % “, aldus van Breugel.

Veel gehoorde opmerkingen die binnen kwamen op de poll waren;

  • – Slechte onduidelijke en ontbrekende bewegwijzering.
  • – Ontbrekende info over hoe van Hank naar Hooipolder
  • – De A27 wordt eerder afgesloten dan is aangegeven.
  • – Mensen die niet bekend zijn en het gebied niet kennen weten echt niet waar ze heen moeten.
  • – Automobilisten op A 15 weten niet hoe ze verder moeten komen bij Avelingen terecht.
  • – Inwoners uit Hank klagen dat ze zo ver moeten omrijden naar Raamsdonksveer.
  • – Pont Dussen vaart wel langer maar niet eerder het is ook onduidelijk.
  • – Voor oudere mensen die geen internet hebben is het allemaal erg lastig.

Het gemeenteraadslid van het CDA in Werkendam maakt zich zorgen over de komende afsluiting. Zo heeft Rijkswaterstaat in het weekend van 7 september 2018 wederom werkzaamheden gepland staan aan de A27 . Het knooppunt tussen Hooipolder en knooppunt Gorinchem is dan afgesloten in de richting van Utrecht. De afsluiting gaat in op vrijdag 7 september om 21.00 uur en duurt tot maandag 10 september 5 uur.

Otto pleit ervoor dat Rijkswaterstaat het echt beter moet gaan doen in de communicatie rondom de afsluiting  van de A27 tussen Hooipolder en knooppunt Gorinchem.

Ik wacht verdere reacties nog af en ga erover nadenken of ik aan College van B&W ga vragen om bij Rijkswaterstaat weer erop aan te dringen dat de communicatie beter moet de volgende keer als er weer van een afsluiting sprake is.  We wonen op een eiland we hebben elke dag te maken met file waar we ons moeten aanpassen. Ons gebied zomaar een weekend afsluiten is een zware last en geeft heel veel ergernis. Zeker als zaken niet goed duidelijk zijn.  Ik vraag mij nog steeds af,  en met mij veel inwoners waarom steeds de A27 moet worden afgesloten. In veel andere delen van Nederland gebeurt dit helemaal niet“.

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: