Marianne Vos pakt brons op NK

Marianne Vos pakt brons op NK

DAT WAOWDEALS PRO CYCLING OVER EEN STERK BLOK BESCHIKT, BLEEK WEL TIJDENS DE WEGWEDSTRIJD VAN HET NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP WIELRENNEN. VAN HET PRILLE BEGIN TOT DE LAATSTE METER WAS HET WAOWDEALS-GROEN OP DE VOORSTE RIJEN PRESENT. MARIANNE VOS, DIE EEN DEEL VAN DE KOERS IN DE AANVAL REED, SPRINTTE NAAR EEN DERDE PLAATS. CHANTAL BLAAK PROLONGEERDE HAAR NEDERLANDSE TITEL.

De wegwedstrijd (141 kilometer) begon rond het middaguur in het snikhete Nispen (West-Brabant). Na een aanloop van 49 kilometer kwamen de rensters op het lokale circuit van 11,5 kilometer. Die omloop werd in totaal acht keer gereden. Volgens afspraak draaiden de WaowDeals-rensters in de tweede ronde flink aan de gashendels.

“Tot twee keer toe hebben we op de lokale ronde geprobeerd om vol door te trekken in het stuk na de kasseien, tot en met de streep. Dat lukte. Het kaf werd daar van het koren gescheiden, zeker na die tweede keer brak de koers open. Er ontstond een favorietengroepje van tien rensters, onder wie Jeanne Korevaar, Monique van de Ree en Marianne Vos”, zegt ploegleider Jeroen Blijlevens.

Marianne kreeg na die schifting de smaak te pakken. Met nog 44 kilometer te gaan gooide ze de knuppel in het hoenderhok en viel het groepje daarachter stil. Samen met Esther van Veen bouwde ze een voorsprong op van maximaal anderhalve minuut. Achter het leidende duo vond een hergroepering plaats.

De andere blokken in koers vonden elkaar en wisten het gat beetje bij beetje te dichten. Met nog 20 kilometer voor de wielen reden de favorieten opnieuw samen in een compacte groep. Verschillende malen werd er aangevallen, maar niemand raakte weg. Chantal Blaak lukte dat uiteindelijk wel, op 5 kilometer van de meet in Hoogerheide. Zij hield stand en verlengde zo haar Nederlandse titel.

“Marianne pakt hier een dikverdiende podiumplaats. Eentje waarmee zij en het hele team tevreden mogen zijn. Ik had onze rensters zeker meer gegund na zo’n goed optreden. Maar ja, op een Nederlands kampioenschap, met zoveel sterke rensters die voor hetzelfde gaan, moet je ook een beetje geluk hebben.” (Bron: http://www.waowdealsprocycling.com)

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: