Marianne Vos verwacht zwaar Europees kampioenschap in Glasgow

Marianne Vos verwacht zwaar Europees kampioenschap in Glasgow

EEN JAAR LANG HEEFT ZE DE EUROPESE KAMPIOENSTRUI MOGEN DRAGEN. KOMEND WEEKEINDE BEGINT MARIANNE VOS IN GLASGOW WEER IN HET ORANJE AAN HET EUROPEES KAMPIOENSCHAP WIELRENNEN. ZE HOOPT ER OPNIEUW BIJ TE ZITTEN IN DE FASE WAARIN DE PRIJZEN WORDEN VERDEELD. TIJDENS DE LAATSTE KOERSEN LIET DE WAOWDEALS-RENSTER MET MEERDERE OVERWINNINGEN BLIJKEN IN UITSTEKENDE VORM TE VERKEREN. “IK HOOP OP EEN SCENARIO WAARIN IK EEN BELANGRIJKE ROL KAN SPELEN.”

“Zoals altijd op kampioenschappen mag je ervan uitgaan dat het Nederlands team initiatief zal tonen. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat we niets missen en dat we controle over de koers houden. Gemakkelijk zal het niet zijn, want het is een lastig rondje. De omloop is gelijk aan het parcours dat tijdens de Commonwealth Games in 2014 is gereden. Er zijn brede wegen, maar het gaat ook veel op en af. Misschien maakt regen het nog zwaarder. De sterke rensters komen op dit selectieve parcours bovendrijven”, verwacht Marianne.

PRESTIGIEUZE PRIJS
Het afgelopen jaar reed ze bij WaowDeals Pro Cycling trots rond in de blauw-witte trui. “Het Europees kampioenschap is er nog maar kort voor de elite, maar deze wedstrijd heeft wel snel naam gemaakt. Het is een prestigieuze prijs die je graag pakt.” Of verlenging van de titel mogelijk is, zal komend weekend moeten blijken. “Ik voel me goed en dat moet je ook zijn als je hier voor resultaat wil gaan. Tijdens de Commonwealth Games waren het Lizzie Deignan en Geraint Thomas die hier solo wonnen. Dat zegt genoeg over de zwaarte. Ik hoop op een scenario waarin ik een belangrijke rol kan spelen. Het voornaamste voor het Nederlandse team is dat er een Nederlandse wint.”

SABRINA EN MARIANNE WONNEN EUROPESE TITEL BIJ BELOFTEN 
Het Europees kampioenschap is dit jaar in Glasgow toe aan de derde editie voor de elite. Marianne was vorig jaar na Anna van der Breggen de tweede die de prijs bij de elite wist te pakken. Dat gebeurde in Denemarken. Voorheen was de Europees strijd er alleen in de beloftencategorie. Marianne won die prijs in 2006 en 2007. Recenter nog was Sabrina Stultiens in die categorie de sterkste (2014).

VIER WAOWDEALS-RENSTERS IN ACTIE
Er komen tijdens het Europees kampioenschap vier WaowDeals-rensters in actie. Zondag (5 augustus) rijden Sabrina Stultiens, Dani Rowe, Rotem Gafinovitz en Marianne Vos de wegwedstrijd. Volgende week woensdag (8 augustus) komt Rotem ook uit op de tijdrit.(bron Waowdeals)

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: