MARIANNE WIL ER IN DE WOMEN’S TOUR WEER TEGENAAN GAAN

MARIANNE WIL ER IN DE WOMEN’S TOUR WEER TEGENAAN GAAN

IN DE OVO ENERGY WOMEN’S TOUR MAAKT MARIANNE VOS OPNIEUW HAAR OPWACHTING IN HET PELOTON. ANDERHALVE MAAND STOND ZE AAN DE ZIJLIJN WEGENS EEN SLEUTELBEENBREUK DIE ZE OPLIEP IN LUIK-BASTENAKEN-LUIK. ONZE MEERVOUDIG WERELD- EN OLYMPISCH KAMPIOENE HEEFT ZICH IN DE SIERRA NEVADA, OP HOOGTE, VOORBEREID OP HET VERVOLG VAN HET SEIZOEN EN IS KLAAR VOOR COMPETITIE. “IK VOEL ME GOED EN FIT.”

IS DE BREUK GOED GENEZEN?
“Al vrij snel na de sleutelbeenbreuk zat ik op de Tacx en ook al snel trainde ik weer pijnvrij op de racefiets. Ik heb er sindsdien geen last meer van gehad. De afgelopen tijd heb ik dus goed kunnen trainen. Ook bij controle in het ziekenhuis, afgelopen week, werd bevestigd dat het allemaal goed zit en ik weer klaar ben om te koersen.”

WAAROM HEB JE JUIST NU VOOR EEN HOOGTESTAGE GEKOZEN?
“Ik heb het wel eerder overwogen, maar het kwam er niet van vanwege de overvolle wedstrijdkalender. Nu zie je toch dat steeds meer rensters in ons peloton zich specialiseren en er mogelijkheden ontstaan om dit te doen. Ik had de hoogtestage in de planning van dit seizoen meegenomen. Ik vond het fijn om na mijn voorjaar – dat iets eerder stopte door m’n val… – een trainingsblok te hebben en zo weer op te bouwen naar deel twee van het seizoen.”

EN IS HET BEVALLEN?
“Op hoogtestage was er vooral regelmaat. Drie weken lang heb ik dag in dag uit hetzelfde ritme aangehouden: trainen, eten, slapen. Tegelijkertijd heb ik genoten. De combinatie van inspannen en ontspannen doet je goed. Ik zat in een appartementje, dat al snel een echt thuis werd. Ik heb een mooie opbouw in uren en intensiteit kunnen maken en voel me goed en fit. Nu neem ik thuis wat gas terug voor de Women’s Tour.”

ZIN IN DE WOMEN’S TOUR?
“Vanaf de Sierra Nevada heb ik prima kunnen volgen hoe goed m’n WaowDeals-ploeggenoten presteerden in het Baskenland. Maar ja, als wielrenner wil je natuurlijk ook gewoon zelf graag koersen. Ik kijk er erg naar uit en heb er extra veel zin in. Het is immers m’n eerste wedstrijd na Luik-Bastenaken-Luik en de Women’s Tour is meteen één van de mooiste en hoogst aangeschreven wedstrijden op de kalender. Het etappeschema ziet er goed uit. Er liggen kansen voor verschillende typen rensters. Het is fijn om er met de ploeg weer tegenaan te kunnen gaan (bron: waowdealsprocycling.com)

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
%d bloggers liken dit: