Met de veerpont van Zaltbommel naar Loevestein

Met de veerpont van Zaltbommel naar Loevestein

Vanaf 30 juni vaart een speciaal snel veer op en neer tussen Zaltbommel en Slot Loevestein. Onderweg stopt het veer in Brakel, u kunt daar ook af- en opstappen. Het veer is toegankelijk voor voetgangers en fietsers. De vaartocht van Zaltbommel naar Loevestein duurt ongeveer 45 minuten. Een dagkaartje kost 10 euro. Dat kaartje is op de dag van aankoop ook geldig op andere Riveer-verbindingen.

Wethouder Willem Posthouwer: “Deze verbinding maakt ons cultureel erfgoed op een aantrekkelijke wijze bereikbaar. We haken daarmee aan bij het route-gebonden toerisme. En we stimuleren het gebruik van de fiets als toeristisch vervoermiddel.“

Vaartijden
Het eerst weekend, zaterdag 30 juni en zondag 1 juli, vaart veerdienst Riveer vijf keer per dag van Zaltbommel (opstappen bij steiger rondvaartboot) naar Loevestein. De eerste vaart op zaterdag 30 juni is alleen toegankelijk voor genodigden. De overige vaartijden zijn als volgt:
– Tussen 1 juli en 7 juli vaart de veer niet.
– Van zaterdag 7 juli t/m zondag 26 augustus vaart het veer iedere dag vijf keer.
– Tussen 1 en 23 september vaart het veer op zaterdag en zondag, vijf keer per dag.

De vaartijden vindt u op onze website en op www.riveer.nl

Eerste jaar is een pilot
De veerverbinding tussen Zaltbommel en Loevestein is een pilot. Deze proef stelt ons in de gelegenheid om ervaring op te doen met aantallen passagiers, kosten en uitvoering. Slaagt deze proef? Dan bekijken we of deze zomerverbinding jaarlijks kan varen.

Aanvulling op bestaande aanbod
De zomerveerdienst van Zaltbommel naar Loevestein is een aanvulling op het bestaande veren aanbod. In onze gemeente zijn al diverse veren waar veel gebruik van wordt gemaakt. “Wij hadden al langere tijd het plan om een aanvullende verbinding over water aan te leggen tussen de vestingstad Zaltbommel en Slot Loevestein. De proef zou eigenlijk in 2017 al van start gaan, maar bij gebrek aan een geschikte boot kon dat afgelopen zomer helaas niet doorgaan. Met Riveer spraken we af om de veerboot Gorinchem XI in te zetten voor de zomerverbinding. Wij zijn blij dat het nu gelukt is!”

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: