Montainbikeparcours aan de ketelsteeg in Zaltbommel gesloten

Montainbikeparcours aan de ketelsteeg in Zaltbommel gesloten

Stichting MTB Bommelerwaard meldt op haar facebookpagina dat per direct het dit voorjaar geopende mountainbikeparcours aan de Ketelsteeg in Zaltbommel voorlopig is gesloten. Er kan op dit moment niet gefietst worden omdat het terrein vol staat met distels a 1.5 meter hoog staat.

Aangezien de Gemeente Zaltbommel en de Stichting de veiligheid willen garanderen voor U als gebruiker is er voorlopig in overleg met de Gemeente besloten het parcours te sluiten, totdat deze weer op een veilige manier gebruikt kan worden.

Het bestuur doet bij deze een dringende oproep en schrijft op haar facebookpaginaBinnenkort zal er wederom een vrijwilligersochtend worden georganiseerd. Wij hopen dan dat wij blij kunnen worden gemaakt met een grote opkomst van vrijwilligers zodat het realistisch is om in een tijdsbestek van 3 uur de route weer vrij te kunnen maken. Deze opkomsten zullen wij als Stichting, maar ook de Gemeente, blijven monitoren met het oog op de toekomst. Willen wij in Zaltbommel een mooi parcours aan de Ketelsteeg, maar ook een ruime aanvulling daarbuiten willen nastreven, dan zal er ook af en toe onderhoud gedaan moeten worden… De Stichting is uiteindelijk de intermediair tussen de Gemeente en de gebruikers. Wij kunnen het met 3 man echt niet alleen af. Daar zijn nu eenmaal vrijwilligers voor nodig. In het voor traject was er veel animo, maar als puntje bij paaltje komt, blijken er maar weinig vrijwilligers op te komen. Bij de aanleg hadden we gelukkig een redelijk vaste groep bouwers, deze zien wij ook nu weer terug. Helaas zien wij wel grote getalen over de dijk fietsen op zaterdagochtend. Geloof mij. 3 Uurtjes workout tegen de distels geeft je waarschijnlijk net zo’n euforisch gevoel, mogelijk nog meer zweet en zeker meer spierpijn, maar wel weer een rijdbaar parcours.”

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
%d bloggers liken dit: