Nieuwe reizigerstunnel bij het station in Gorinchem

Nieuwe reizigerstunnel bij het station in Gorinchem

ProRail bouwt in samenwerking met de gemeente Gorinchem en de Provincie Zuid-Holland een nieuwe reizigerstunnel onder het station Gorinchem, inclusief een nieuw zij-perron.

De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart. Zo is er onder meer gewerkt aan het verleggen van kabels en leidingen langs het spoor. De fietsenstallingen bij het station zijn inmiddels ook verplaatst. Volgende week start aannemer Ballast Nedam met de aanvoer van materieel voor de bouw. De parkeerplaats van Q-park, naast het station, wordt ingericht als werkterrein voor de nieuwbouw. De bouw van de nieuwe tunnel neemt ruim een jaar in beslag.

Informatieavond
Dinsdag 2 oktober houden ProRail en aannnemer Ballast Nedam samen met de gemeente Gorinchem een informatieavond.

nieuwe tunnel draagt bij aan sociale veiligheid

Nieuwe tunnel
Door de nieuw te bouwen tunnel wordt het station voor iedereen toegankelijk, onder meer doordat er in de nieuwe tunnel ook een lift komt. Een nieuw zijperron wordt bereikbaar via een hellingbaan en een trap. Ook vormt de nieuwe reizigerstunnel straks een prettige verbinding tussen de Haarwijk en de historische binnenstad van Gorinchem. Bij het ontwerp van de nieuwe tunnel is rekening gehouden met de wensen van omwonenden, reizigers en gemeente. De nieuwe tunnel krijgt bijvoorbeeld herkenbare ingangen en draagt bij aan een sterk verbeterde sociale veiligheid.

Reizigers met een lichamelijke beperking kunnen tot nu toe alleen het middenperron bereiken door onder begeleiding van treinpersoneel via een overpad over de sporen te gaan. Deze situatie blijft bestaan totdat de nieuwe reizigerstunnel klaar is. De oude tunnel blijft tijdens de bouw in gebruik.

ProRail voert het project uit in samenwerking met de Gemeente Gorinchem en met financiële steun van de Provincie Zuid-Holland. Er wordt in dit project nauwgezet afgestemd met het Gehandicaptenplatform. Opdrachtgever is het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: