Subsidieaanvraag sanering asbestdaken

Subsidieaanvraag sanering asbestdaken

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. De gemeente zaltbommelt vind het belangrijk dat asbestdaken verdwijnen, daarom brengen zij graag de subsidie voor de sanering van asbestdaken onder uw aandacht.  U kunt als eigenaar van een gebouw subsidie aanvragen voor het verwijderen van asbestdaken.

In 2018 is een budget van € 17,5 miljoen beschikbaar gesteld. U vraagt de subsidie uiterlijk 6 maanden na de uitvoering van de verwijdering van het asbestdak aan. De indieningstermijn gaat in vanaf de inspectiedatum die is opgenomen op het vrijgavecertificaat van de sanering van het asbestdak. Dat geldt ook wanneer het budget in 2018 overschreven of uitgeput is. Dien altijd tijdig uw aanvraag in!

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?
De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van € 25.000 per adres. Let op: Dakbeschot of andere asbesthoudende toepassingen komen niet in aanmerking voor deze regeling.

U kunt een subsidieaanvraag indienen via www.RVO.nl. Een van de voorwaarden bij het toekennen van de subsidie is dat een gecertificeerd bedrijf de werkzaamheden uitvoert.

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
%d bloggers liken dit: