Bestuurder in slaap gevallen op Provincialeweg bij Velddriel

Bestuurder in slaap gevallen op Provincialeweg bij Velddriel

Zaterdagnacht omstreeks 03:45 uur kwam tijdens  surveillance van Politie Bommelerwaard een personenauto hun tegemoet op de Provincialeweg – N831 ter hoogte van Velddriel. De agenten werden verblind door het grote licht dat het voertuig voerde tijdens het rijden, althans dat dachten ze.

Toen de politie het voertuig naderden zagen zij tot hun grote verbazing dat het voertuig stil stond midden op de kruising met de Veilingweg. Verbazing werd groter toen we zagen dat de bestuurder achter het stuur in slaap was gevallen. De motor van het voertuig liep nog en de bestuurder hield zijn voet op de rem.

Op aanroepen werd niet gereageerd. Na het toepassen van een pijnprikkel (knijpen in de arm) werd de bestuurder wakker. Al gauw roken wij wat er aan de hand was…alcohol. Na een positieve blaastest op straat is hij op het bureau onderworpen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 460ug/l. De beginnend bestuurder, een 19-jarige inwoner van de gemeente West Maas en Waal, kon zijn rijbewijs direct inleveren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Note: in uiteenlopende gevallen kan de inzittende van een STILSTAAND voertuig ook als bestuurder volgens de Wegenverkeerswet 1994 worden aangemerkt, bijvoorbeeld wanneer er handelingen worden verricht waardoor de (voort)beweging van het voertuig wordt beïnvloed. Denk aan het intrappen van een rem- of gaspedaal

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: