Drie minderjarigen aangehouden na achtervolging

Drie minderjarigen aangehouden na achtervolging

Zondagnacht omstreeks 02.30 uur kreeg de politie Bommelerwaard het verzoek om naar Kerkdriel te gaan, omdat er een autoalarm af ging. Al gedurende het aanrijden bleek dat er aan de Ipperakkeren in Kerkdriel een autoruit was ingeslagen en dat de melder achter het voertuig met de verdachten aan reed. Het voertuig zou op dat moment tevens een ander voertuig hebben geraakt en zijn doorgereden.

Omdat de melder de positie door bleef geven, konden de collega’s eenvoudig aansluiten en desbetreffend voertuig een stopteken geven. Hieraan werd geen gevolg gegeven, wat leidde tot een achtervolging door zo’n beetje alle straten van Kerkdriel. Hierbij is ervoor gekozen enkel het zwaailicht (en dus niet de sirene) te gebruiken, om niet het hele dorp te wekken.

In het kader van de veiligheid, er werden namelijk meerdere verkeersregels overtreden, bleven collega’s het voertuig op gepaste afstand volgen. Hierdoor kon zich tevens een andere (onopvallende) eenheid bij de achtervolging voegen.

Nadat de rit vanuit Kerkdriel, via de dijk, van Velddriel naar Hedel had geleid, werd besloten om in te grijpen. Terwijl het onopvallende politievoertuig de auto met daarin de verdachten op de Koningin Wilhelminastraat inhaalde, maakte laatstgenoemde een stuurbeweging naar links. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarna het achtervolgde voertuig stopte en de drie inzittenden konden worden aangehouden.

De verdachten betreffen drie minderjarigen; jongens van 13 en 15 uit ‘s-Hertogenbosch en een 17-jarige jongen uit Kerkdriel. Zij zijn aangehouden voor het inslaan van de autoruit, joyriding en het verlaten van de plaats van een ongeval.

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: