Kaarsenprocessie in Kerkdriel en Zaltbommel

Kaarsenprocessie in Kerkdriel en Zaltbommel

Een oude traditie wordt zondag 19 augustus hersteld. Om 09.30 uur wordt zowel in Velddriel, Rossum en Ammerzoden – alsook om 11.00 uur in Kerkdriel en Zaltbommel een kaarsenprocessie gehouden ter ere van Maria Ten­hemel­op­neming.

De viering is verschoven naar de zondag zodat meer mensen aan de processie en Maria­viering deel kunnen nemen. In Alem was daarom al een gebeds­viering met kaarsen­processie op zondag 12 augustus.

In de vieringen klinken vertrouwde Marialiederen. Tijdens de Eucha­ris­tie­viering en de gebeds­viering is er een kaarsen­processie, waarbij het ‘Te Lourdes op de bergen’ zal weergalmen onder de gewelven van de kerk als een echo van Maria te Lourdes. Elk kaarsje is een lichtpuntje, wat je voor de wereld, jezelf of een ander kan opsteken.

De kaarsenprocessie vindt aansluitend op de preek of verkondiging plaats. Eenieder wordt uitgenodigd naar voren te komen om een brandende kaars te ontvangen. Met uw eigen gebed of intentie, kunt u zich dan aansluiten bij de kaarsen­processie achter de voorganger.

Tijdens de kaarsen­processie mogen we ons verbonden weten met zovelen over de wereld, van Lourdes tot Guadaloupe, die in gebed onderweg zijn. Aan het einde van de kaarsen­processie (Als we de kerk rond zijn), krijgen de kaarsen een plekje voor het Mariabeeld dat aan de voet van het altaar staat.

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: