Mijn Park deelt voortgang restauratie Stadswallen

Mijn Park deelt voortgang restauratie Stadswallen

De gemeente Zaltbommel maakt een maandelijkse nieuwsbrief over de restauratie van de stadswallen. Want, zo zegt de gemeente, het park is van en voor de bewoners. Met de nieuwsbrief stelt de gemeente geïnteresseerden in de gelegenheid om op de hoogte te blijven van wat er gebeurt en hoe de voortgang er uit ziet. De nieuwsbrief bevat het laatste nieuws, ervaringen van bezoekers van het park en achtergrondinformatie.

De eerste editie van de nieuwsbrief ‘Mijn Park’ belandt in de loop van volgende week in de mailbox van degenen die zich hebben aangemeld of dat de komende dagen nog doen. Aanschrijven kan via http://eepurl.com/dCBRlj.

Collectief besef nog meer stimuleren
Wethouder Gijs van Leeuwen hoopt dat via de nieuwsbrief het besef van een waardevol gezamenlijk bezit nog meer wortelt. “Het park is een rijk collectief bezit voor eigen inwoners vanuit cultuurhistorisch perspectief maar ook breder, vanuit recreatie en toerisme. We kunnen het park verbinden binnen de gemeente met onder andere Loevestein, de Batterijen de Sint-Maarten.”

Restauratie Stadswallen
De komende jaren restaureren de gemeente Zaltbommel de zeven bolwerken die rondom de stad Zaltbommel liggen. Samen vormen zij de Stadswallen van Zaltbommel. Het is een ambitieus project dat jaren in beslag gaat nemen. Het Rijk wees het geheel van vestingwerken, wallen, grachten en park aan als Rijksmonument. Meer informatie over het omvangrijke project staat op www.zaltbommel.nl/stadswallen.

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: