Rijbewijs 50 jarige bestuurder ingenomen

Rijbewijs 50 jarige bestuurder ingenomen

Zaterdagmiddag heeft de politie Bommelerwaard de rijbewijs van een 50-jarige man ingenomen. De man had een serie overtredingen begaan in Kerkdriel. Een deel hiervan begin hij terwijl hij wist dat de politie achter hem reed.

De bestuurder werd aangehouden en kon zijn rijbewijs niet laten zien, en zij dat die thuis lag. Maar toen de politie de gegevens van de bestuurder opvroegen zagen zij dat het rijbewijs al 5 jaar was verlopen. De bestuurder bleef volhouden dat hij een nieuw rijbewijs had aangevraagd en dat de politiesystemen niet klopte.

In het kader van vertrouwen is goed, controle is beter, is de politie meegereden naar het huis van de bestuurder. Daar aangekomen overhandigde de man een papieren rijbewijs en gaf hij toe dat hij vergeten was om in de afgelopen 5 jaar zijn rijbewijs te verlengen

Zijn verlopen rijbewijs is ingezonden naar het CBR. Die zal de afweging gaan maken wat er met het rijbewijs moet gebeuren. Ondanks dat de politie staakt vanwege een betere CAO hebben zij besloten om proces-verbaal te schrijven voor het verlopen rijbewijs. Het 2x geen voorrang verlenen, niet op eerste vordering kunnen tonen van het rijbewijs en de snelheid, daar hebben zij een waarschuwing voor gegeven. De Officier van Justitie zal zich gaan buigen over de hoogte van de boete.

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: