Schade nieuwjaar in Zaltbommel ruim € 65.000

Schade nieuwjaar in Zaltbommel ruim € 65.000

Het verloop van oud- en nieuw in de gemeente Zaltbommel was er een met twee gezichten. Aan de ene kant verliep de jaarwisseling zonder verstoringen van de openbare orde en met succesvolle activiteiten door de hele gemeente. Aan de andere kant was de schadepost buiten alle proporties. Burgemeester Rehwinkel zei tijdens de nieuwjaarsreceptie al dat deze schade onacceptabel is.

De schade aan het straatmeubilair is ruim € 12.000 en het asfalt is meer dan € 25.000. Hierbij komt nog diverse andere schades in totaal meer dan € 27.000, waaronder de reparatiekosten aan de gymzaal in Gameren, voor een bedrag van € 11.350. Er is ontzettend veel vernield door de vele brandjes. Met name in Brakel en Poederoijen is de schade aan het asfalt en straatstenen hoog opgelopen. Daarnaast is door het in brand steken van caravans olie in de berm gelekt. Dit heeft onacceptabele milieuschade opgeleverd en daarmee gepaard gaande kosten.

Burgemeester Rehwinkel: “Helaas werpen die grote vernielingen een duidelijke smet op de jaarwisseling. Het repareren van de schades kost elk jaar weer bakken aan gemeenschapsgeld, ik vind dat onaanvaardbaar! Ik ben trots op de organisatoren van evenementen, deze hebben bijgedragen aan een goede sfeer tijdens de jaarwisseling. Gelukkig hebben we dit jaar geen meldingen gekregen van openbare ordeverstoringen of geweld tegen hulpverleners. De gemeente is inmiddels met de wijken en buurten in gesprek gegaan om te zien op welke manier de nieuwjaarsviering weer een feest wordt. Een feest waarbij de gemeenschap geen forse rekening achteraf krijgt. Ik ben daar heel duidelijk over: Het tij moet keren.”

Vele meldingen van diverse branden
Niet alleen tijdens de jaarwisseling, maar vooral in de aanloop daarnaartoe, zijn de hulpdiensten en de buitendienst bezig geweest met diverse branden door de hele gemeente. Het gaat hier om het in brand steken van caravans, auto’s, autobanden etc. Van 14 december tot 31 december 19:00 zijn er 42 meldingen geweest. Meer dan de helft van de meldingen kwamen uit Brakel. Tijdens de jaarwisseling zijn er 51 meldingen binnen gekomen.

Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
Powered by
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: