Veel overtredingen bij grootschalige controle in de Bommelerwaard

Veel overtredingen bij grootschalige controle in de Bommelerwaard

Op donderdag 28 juni 2018 hield de politie een grootschalige controle in de gehele Bommelerwaard. De controles vonden plaats door verschillende disciplines van de politie en op zowel het water als op de weg.

Politie Team Verkeer Oost-Nederland hield in de ochtenduren meerdere (snelheids)controles. Hierbij werden 265 snelheidsbekeuringen, 2 bekeuringen voor het niet handsfree bellen en 4 bekeuringen voor de gordel geschreven.

Daarnaast was de Landelijke Eenheid Noord-Oost opvallend in de Bommelerwaard aanwezig, hielden collega’s van ons team toezicht op het water (o.a. op de afgedamde Maas), werden er door middel van de lasergun snelheidscontroles gehouden, werden er op- en onopvallende controles gehouden en werden adressen bezocht voor het innen van openstaande boetes. Opvallend was dat er zeer forse snelheidsovertredingen werden geconstateerd.

Een bromfietser die aan een staandehouding wilde ontkomen en hierbij levensgevaarlijke capriolen uithaalde kan de nodige bekeuringen thuis verwachten. In verband met de gevaarzetting hebben we de achtervolging in een woonwijk in Hedel gestaakt.

Een inwoonster van Zaltbommel, die werd gezocht omdat ze stond gesignaleerd, werd aangehouden en moet nog 10 dagen celstraf uitzitten. Een ander voldeed een voor haar openstaande boete ter plaatse.

In totaal werden er 52 personen staande gehouden vanwege zeer uiteenlopende verkeersgedragingen.

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
%d bloggers liken dit: