Bloemenlinten gezaaid door Levend Landschap Poederoijen

Bloemenlinten gezaaid door Levend Landschap Poederoijen

In Poederoijen komen de bloemenlinten die dit voorjaar zijn ingezaaid vanuit Levend Landschap Poederoijen langzamerhand tot bloei. Levend Landschap is een project waarin bewoners in een dorpsproces worden ondersteund in het opzetten van een uitvoeringsagenda landschap voor hun dorp en vervolgens naar concrete uitvoering.

Koos Tromp uit Poederoijen kwam met het idee om verschillende bermen in te zaaien met een bloemrijk mengsel. Met hulp van sponsoren en een bijdrage van de gemeente zijn een viertal plekken ingezaaid.

Goed voor bijen en insecten, maar natuurlijk ook prachtig om te zien. Op sommige plekken gaat het door het droge weer of slechte grond moeizaam, maar langs de Burgemeester Posweg is het nu een komen en gaan van bijen en vlinders.

Binnenkort worden er bij de bloemenlinten nog informatieborden geplaatst. Momenteel zijn we bezig om te kijken of we langs het Pronkpad en de Achterdijk bijenhotels kunnen plaatsen zodat we de wilde bijen daar behalve bloemen ook nestgelegenheid kunnen bieden. Hiervoor zijn we op zoek naar sponsoren. Het mogen ook een paar handige inwoners zijn die de hotels zelf kunnen maken. Heeft u interesse neem dan contact op met Koos Tromp tel 0418 – 677134 of mail naar trompenburg@zonnet.nl

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: