Praten over oplossing huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Zaltbommel

Praten over oplossing huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Zaltbommel

Alleen als je er voor was uitgenodigd mocht je maandagavond meedoen aan de eerste paneldiscussie over de huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente Zaltbommel. Het decor was zalencentrum ’t Gement in Aalst. Uit voorzorg stonden er twee beveiligers voor de deur, maar de bijeenkomst verliep gemoedelijk.

Er waren rond de vijftig mensen aanwezig. Het maatschappelijk panel in Zaltbommel bestaat onder meer uit werkgevers, uitzendbureaus, woningbouwcorporaties, inwoners en huisartsen.

Te vroeg voor concrete oplossingen
Volgens wethouder Gijs van Leeuwen is het goed dat de kennis gebruikt wordt die in de samenleving over dit onderwerp bestaat. Van Leeuwen denkt nog niet aan oplossingen in een bepaalde richting voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Daarvoor is het nu nog te vroeg volgens de wethouder.

De input van het panel en de resultaten van een enquête onder inwoners zijn voor Zaltbommel de basis voor het herzien van het beleid voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Na de zomervakantie komt het panel naar verwachting nog een aantal keer bij elkaar. Dan gaat ook een enquête over dit onderwerp online. Zo kan iedereen zijn input geven voor het nieuwe beleid, aldus de gemeente Zaltbommel.

Weinig steun voor grootschalige huisvesting
Stef den Tek van de vereniging Zuilichems Belang zag al wel een belangrijk lichtpunt tijdens de bijeenkomst. Zuilichems Belang is tegen het plan voor een grootschalig Polenhotel bij hun dorp. Een grote aardbeienteler heeft hiervoor een plan. Volgens Den Tek lijkt voor dit soort ontwikkelingen bij veel betrokkenen geen steun te zijn. Hij denk dat grootschalige opvang hierdoor wel van de baan is. (bron: omroep GLD)

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: