Help mee met bestrijding Japanse duizendknoop

Help mee met bestrijding Japanse duizendknoop

Helpt u mee om de Japanse duizendknoop (Fallopia japonica) te bestrijden? Deze plant is in staat zich door scheurtjes in bouwwerken heen te wringen en kan constructies van gebouwen en wegen uit elkaar wrikken. De plant veroorzaakt schade aan tuinen, terrassen, asfalt en kan zelfs de fundering van uw huis aantasten. Om een mogelijke plaag en schade te voorkomen is bestrijding essentieel. Daar komt bij dat de plant zich snel verspreidt én zeer lastig uit te roeien is. Komt de plant in de openbare ruimte voor, dan horen wij dat graag van u. Komt de plant voor in uw eigen tuin? Voorkom dan dat hij schade aan uw eigendommen aanricht. Verwijder de plant zorgvuldig.

Meld aanwezigheid Japanse duizendknoop
Ziet u de Japanse duizendknoop in uw omgeving? Meld dit dan aan ons via het meldformulier op onze website, via info@zaltbommel.nl of bel ons op 14 0418. Voor de bestrijding van de Japanse duizendknoop inventariseren we alle plekken waar de plant groeit. Per plek bekijken we welke maatregelen nodig zijn.

Hebt u een Japanse duizendknoop in uw eigen tuin?
Maai de plant dan tot op de grond af. Herhaal dit vervolgens om de 2 tot 4 weken. Zo raakt de plant uitgeput en komt deze na verloop van tijd niet meer terug. Verwijder wel het maaiafval. Dan kan de plant zich niet opnieuw verspreiden. Het maaiafval kunt u als restafval aanbieden in de grijze container. Bied het niet aan als groenafval! Van groenafval wordt namelijk compost gemaakt en het is niet wenselijk dat de Japanse duizendknoop hierin verwerkt wordt.

1
×
Laat je horen via een audio, video of tekst WhatsApp 0682279988
error: Content is protected !!
%d bloggers liken dit: